Boğaziçi Yalıtım 2024 | Suyu dışarıda tut, konforu içeri al
Su Deposu
Hizmetlerimiz
Su Deposu
  • TAM ELASTİK (İÇME SUYU RAPORU OLAN)

Çimento ve akrilik esaslı, sızıntı ve yüzey sularına karşı beton, perde ve çimento esaslı sıvalar üzerine içten veya dıştan uygulanabilen, çift bileşenli su ve nem yalıtımı sağlayan tam elastik su yalıtım malzemesidir.

  1. Havuz, su deposu gibi su basıncına maruz kalan yüzeylerde ve teras, banyo, bdorum kat gibi ıslak hacim ve rutubetli mekanlarda kullanılabilir.
  2. Temel yalıtımlar, istinat duvarları, iç ve dış mekanlarda, düşey ve yatay uygulamalarda suyun geldiği yönden uygulanır.
  3. Kaplıca hamam gibi tesislerde kullanılabilir.
  4. Çiçeklik yalıtımlarında kullanılabilir.

Avantajları;

  1. Klorlu su temasına karşı dirençlidir.
  2. Topraktaki kimyasallara ve tuz çözeltilerine dayanıklıdır.
  3. Hareket ve titreşimli bölgelerde kullanıma uygundur.
  4. Yüksek yapışma ve elastikiyeti sayesinde, şap ve seramik altında su geçirimsiz mükemmel bir tabaka oluşturur.
  5. Esnek yapısı sayesinde rötre çatlaklarını köprüleme özelliğine sahiptir.
  6. 2 mm uygulama ile yaklaşık 0,92 mm’ye kadar çatlak örtme gücüne sahiptir.
  7. Çalışma süresi uzundur, kolay uygulanabilir.
  8. İçme suyu depolarında kullanıma uygundur.
  • PVC MEMBRAN (HİJYENİK MAVİ RENK) (İÇME SUYU RAPORU OLAN)

PVC membran kaplama beton ve fayans kaplı beton depolarda görülen su kaçaklarını önleme amacıyla depo içine PVC membran sabitlenmesi ile yapılan bir işlemdir. 

Depo su kaçağını tam anlamıyla kesen b işlem, sadece su kaçağı görüldüğü durumlarda değil depo içindeki suyun hijyenik koşullarda muhafaza edilmesi konusunda da uygulanabilecek bir işlemdir.

 

Ancak çatlak ve delinmelerden kaynaklı yoğun su kaçağı görülen beton ve fayans depolarda uygulanması tercih edilmektedir.

 

Beton ve fayans kaplanmış depolarda görülen su kaçaklarına en iyi çözümü sunabilmesi ile bilinmektedir. PVC Membran su kaçaklarının %99 oranında önüne geçebilmekte ve sorunu eksiksiz olarak çözümleyebilmektedir.

 

PVC membran kaplama öncesinde yapılacak işlemler, hizmet sonucunu etkileyebilmektedir. Bu nedenle PVC kaplama işlemine başlamadan hizmet alanı 150 bar basınç kapasitesindeki su kompresörleri ile dibe çökmüş olan çamur ve balçık gibi yabancı maddelerden arındırılmalıdır.

Böylelikle uygulama yapılacak olan zeminin pürüzsüzlüğü sağlanmış olacaktır.

PVC kaplama depo tavanına uygulanmayan bir yöntemdir.Depo zemin ve yan duvarlara uygulanarak su kaçaklarını engelleme amacı taşımaktadır. PVC membran kaplama, deponun köşe ve birleşme yerlerinde el kaynağı ile kaynatılarak sabitlenmelidir. Bu işlem sonunda karşılaşılacak olan riskleri ortadan kaldırabilecek nitelikte bir unsurdur.

 

Depo yüksekliğinin 2,5 metre üzerine çıktığı durumlarda PVC sabitlemesi çıtalama yöntemi ile gerçekleştirilir. Çıtalama yükseklikte sabitliğin ekstra sağlanmasında yardımcı olacak bir yöntemdir.